fbpx

Nu slås græsset med en app

Nu slås græsset med en app

Nu slås græsset med en app

I Brøndby Golfklub har de leaset to robotplæneklippere beregnet til store græsarealer. Men har det været en god beslutning? Maybe Robotics har talt med klubben om deres erfaring med Husqvarnas nye model, CEORA.

– Vi stod overfor at skulle indkøbe nye klippere, da de gamle var nedslidte. Vi havde valget mellem at genkøbe standard fairwayklippere eller at nytænke måden vi arbejder på og gå over til robotplæneklippere, fortæller course manager i Brøndby Golfklub, Gediminas Rudokas, der har 14,5 års erfaring som greenkeeper og course manager fra flere sjællandske golfklubber.

Svenske Husqvarna lancerede i 2022, CEORA. En ny stor robot, der ifølge Husqvarna selv kan slå boldbaner og golfanlæg på helt op til 75.000 m2 – og 25.000 m2, hvis det skal være elitesportskvalitet.

CEORA er med andre ord en robotplæneklipper, der har været efterspurgt af professionelle græsplejere i flere år.

– Vi vurderede, at teknologien nu var så moden, at det gav mening at skifte til robotplæneklippere. Da vi havde taget beslutningen internt og kigget nærmere på økonomi og effektivitet, ringede vi simpelthen bare til Husqvarna og bad om et tilbud på CEORA.

Ny måde at arbejde på

I Brøndby Golfklub har de nu 3 små automower EPOS-robotmodeller i vognparken, og med anskaffelsen af de to CEORA-robotter er rejsen mod fuldautomatisk græsklipning af den 18-huller store golfbane nu for alvor begyndt.

Indførelsen af de nye plæneklipper-robotter har betydet, at Gediminas Rudokas’ arbejde har forandret sig:

– Det mest udfordrende har faktisk været, at det er en ny måde at arbejde på. Lidt karikeret er vi gået fra primært at sidde bag rattet på græsslåmaskiner til nu at passe en flåde af robotter med en app på vores telefon. Og fra vi vågner om morgenen, kan vi hele tiden følge med i, hvor robotterne er.

 Leasing giver færre bekymringer

De to CEORA-robotter i Brøndby Golfklub er leaset, og det har flere fordele, fortæller Gediminas.

– Vi slipper for arbejdet med service og vedligeholdelse af de to nye robotter. Det skal jo selvfølgelig lægges oveni leasingprisen, men de har givet os en mere driftssikker hverdag, fordi vi slipper for bekymringer, hvis robotterne bryder ned.

– Jeg tror på, at robotteknologien udvikler sig meget i løbet af de næste år. Derfor synes vi i klubben, at det er bedre at lease og kunne skifte ud løbende. Det betyder også, at der afgjort er flere robotter på vej hos os, slutter course manageren fra Brøndby.

——————————————–

Brøndby Golfklubs brugeroplevelse

(0-5 tandhjul, hvor 5 er det bedste)

5 tandhjul til Husqvarnas CEORA: Det spiller bare.

 

 

Deltag i netværket for professionelle græsplejere
Maybe Robotics’ netværk for græsplejere besøgte Brøndby Golfklub i september 2023.

Vil du også dele viden og erfaring med fagfæller i branchen? Så overvej et medlemskab af Club Groundsmen, og kom tættere på mennesker, der bruger og udvikler spændende teknologi.

Læs om Club Groundsmen

 

I Maybe Robotics får du adgang til faglig inspiration og viden om udviklingen inden for intelligent teknologi. Du møder de fremmeste ledere og forskere i Danmark og kan udveksle erfaringer med innovative mennesker i din branche. Sammen skaber vi fremtidens virksomheder!


© Maybe Robotics 2024 | CVR 29710554 | Alle rettigheder forbeholdes | Privatlivspolitik | Website udviklet i samarbejde med abovestandard.dk